Sikeres felmérés a vállalkozások üzleti környezetéről

Az RVA nyereményjátékának nyertese: Holovits Tamás vállalkozó


A vállalkozások üzleti környezetének jellemzői iránt érdeklődött a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (RVA), amikor márciusban egy on-line kérdőív kitöltésére kérte a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat széles ügyfélkörét. A felmérés eredményei a Miniszterelnökség felkérésére Dr. Prof. Csath Magdolna közgazdász professzor Asszony által a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen végzett, a hazai kisvállalkozók környezetét felmérő kutatásába épülnek be.
A kérdőívben többek közt azt tudakolták a kisvállalkozóktól, hogy hogyan értékelik vállalkozásuk környezetét, mi jellemzi a piaci versenyt vagy hogy élni tudtak-e a pályázati forrásokkal.
A kérdőív kitöltésének ösztönzésére az RVA nyereményjátékot is indított, a kitöltők körében kisorsoltak egy Huawei MediaPad M2 8.0 16GB tabletet. 133 válaszadó közül a szerencsés nyertes Holovits Tamás balatonföldvári kisvállalkozó, aki több mint harminc éve működteti gumiszervizét.
A megbízhatóságáról és minőségi munkájáról ismert Holovits Autó és Gumiszervíz egyszemélyes vállalkozásként kezdte működését, és lépésről lépésre haladt előre, mára 5 fősre bővült a létszám. „Ha nem fejlesztek, lemaradok” – vallja Holovits Tamás ügyvezető. Új műhelyének tervezése során került kapcsolatba az RVA-val. Miután több banknál próbálkozott fejlesztési hitelt igényelni, sikertelenül – vagy a kamat volt túl magas, vagy irreális biztosítékokat kértek –, eljutott az RVA-hoz. „Mindenben eligazítottak, segítettek, nagyon rendesek voltak” – emlékszik vissza az első találkozásra az Alapítvány munkatársaival. A kedvező feltételű RVA mikrohitelnek köszönhetően nyugodt szívvel bele mertek vágni a bővítésbe. „Tudunk létezni, tudunk fejlődni, és egyre jövedelmezőbb a vállalkozás az RVA-nak köszönhetően” – árulta el Holovits Tamás.

2017/04/10, RVA Group

Bejelentkezés




Ingyenes Regisztráció itt!