Teljeskörű digitális ügyintézés a mikrohitel-ügyfeleknek

A hiteligényléstől a törlesztés lezártáig elérhető a digitális ügyintézés a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat tagszervezeteinek, és azok vállalkozói ügyfélkörének – és mindez nemcsak a járvány okozta válság miatt, hanem már évek óta eredményesen használják a magyar fejlesztésű, nemzetközi díjakat nyert Credinfo rendszert.

A Credinfo rendszer egyedülálló a hazai piacon, mert mind a vállalkozók, mind a hitelszolgáltatók folyamatait végigkíséri és támogatja a teljes hitel életút során, kiegészítve egyéb üzletfejlesztési szolgáltatásokkal.

A rendszer kidolgozása 2000-ben kezdődött, a hazai non-profit mikrofinanszírozó szektorból érkező igények alapján, és 2004-ben indult a széles körű felhasználás a mikrofinanszírozó szervezetek részéről. Az ügyfelek létszáma folyamatosan bővült, mára a Credinfo a legelterjedtebb hitelinformációs rendszer a mikrofinanszírozó szektorban Magyarországon, emellett külföldi referenciákat is fel tud mutatni a cég (www.credinfo.no – Norvég felhasználó). A vállalkozásfejlesztési alapítványok mellett pénzügyi zrt-k is egyre nagyobb számban használják a Credinfo rendszert.

Egyedülálló és úttörő jellege abban rejlik, hogy mikrofinanszírozó szervezetek számára komplex hiteligénylő és –nyilvántartó rendszert biztosít, a vállalkozók számára pedig megkönnyíti, és on-line alapokra helyezi mikrohitel igénylés benyújtását, és kiegészítő üzleti szolgáltatásokat biztosít, mint például a cég gazdálkodásának elemzése.

A Credinfo rendszer innovatív jellege miatt több nemzetközi elismerést is nyert: 2009-ben a Fondazione Giordano dell’Amore által odaítélt, Legjobb gyakorlatnak járó elismerést „innováció és fenntarthatóság” kategóriában, illetve 2011-ben vették át Londonban a cég képviselői a neves „MicroFinance Recognition Award”-ot befektetés és innováció kategóriában.

2019-től pedig a spanyol Cádizi Egyetem nemzetközi vállalkozásfejlesztési MBA képzésében külön modult szenteltek a mikrohitel-programok menedzselésének, és jó példaként a Credinfo rendszer kerül bemutatásra, mint komplex vállalkozásfejlesztési és hitelinformációs eszköz.

, Credinfo

Bejelentkezés




Ingyenes Regisztráció itt!