CREDINFO
sugó?
Lejárt az idő!
Önt a rendszer kiléptette!
Üzenet bezárása Újbóli bejelentkezés
Portál
Ügyfélkapu

Hírek

Európai Uniós Innovációs értekezlet az RVA-nál

IT WG meetingA European Microfinance Network (EMN) létrehozott egy új weblapot ahol a legjobb európai uniós gyakorlatokat mutatják be abból a célból, hogy az ismereteket megosszák másokkal. Erre a weblapra csak egy magyar szervezet került fel, méghozzá a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (RVA®).


A European Microfinance Networknek van egy IT és innovációs munkabizottsága, amely olasz, francia, spanyol, angol, skót, norvég, német és magyar szakemberekből áll. Ez a munkabizottság 2010. április 16-án Székesfehérváron az RVA®-nál tartotta kihelyezett ülését, ahol a tagok megismerkedhettek az alapítvány Internet alapú komplex szolgáltató rendszerével.

Ezt a rendszert 2009-ben a „Mikrofinanszírozás legjobb gyakorlatok – Európa Díj” „Innováció és fenntarthatóság” elnevezésű pályázaton a díj tudományos bizottsága a legjobb öt gyakorlat közé választotta, amely jelentősen megnövelte az alapítvány nemzetközi ismertségét és elismertségét.

Amikor a kilencvenes évek elején ezt a magyar vállalkozásfejlesztési hálózatot az Európai Közösség támogatásával létrehozták, a nyugat európai szakemberek azért érkeztek hazánkba, hogy az alapítványok munkatársait betanítsák. Most pedig azért jöttek, hogy megismerkedjenek egy olyan rendszerrel, amely méltán vívta ki a külföldi szakemberek elismerését is.