A legkisebb cégek is megerősödhetnek

A kormány elfogadta a KKV Stratégia - 2019-2030 programot, amelynek célja a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások megerősítése, és fenntartható növekedésének elősegítése.

A KKV Stratégia hét pillérének célja a hazai vállalkozások hozzáadott értékének, termelékenységének és exportképességének növelése. Az intézkedések többek közt olyan területekre terjednek ki, mint a bürokráciacsökkentés és a vállalkozóbarát adózási és szabályozási környezet megteremtése, a technológiaváltás, a digitalizáció és az innováció ösztönzése, a megfelelő finanszírozáshoz jutás és a generációváltás elősegítése.

A stratégia kidolgozásában számos szakmai szervezet részt vett, többek közt a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat, melynek konzorciumvezető partnere a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (RVA).

Szekfü Tibor igazgató a KKV Stratégia jelentőségéről szólva kiemelte, hogy a legkisebb vállalkozások finanszírozási lehetőségeivel is érdemben foglalkozik a dokumentum. „Nagyon fontos lépés, hogy a KKV Stratégiában tervezett intézkedésként megjelenik az Országos Mikrohitelprogram megújítása, mivel több mint fél évtizede nincs Magyarországon központilag finanszírozott mikrohitel alap. Tapasztalataink szerint a kedvező kamatozású, könnyen igényelhető, alacsony hitelösszegű konstrukciók után óriási igény van a mikro- és kisvállalkozások körében, akik a banki hitelezésből általában kiszorulnak. A kezdő vállalkozásokat, önfoglalkoztatókat támogató, elérhető hitelek az egészséges gazdasági fejlődéshez elengedhetetlenek. Örülünk, hogy a Kormány is célul tűzte ki a legkisebb vállalkozások fejlesztését, és ebben a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat partner lehet, hiszen a KKV Stratégiában nevesítésre került, mint az új pénzügyi eszközök kidolgozásába bevonandó szervezet.”

, Credinfo

Bejelentkezés




Ingyenes Regisztráció itt!