Az RVA is részt vesz az alakuló európai mikrohitel-hálózatban

A nemzeti mikrohitelező szervezeteket összefogó hálózatok európai szövetségének megalakításáról született döntés az Európai Mikorfinanszírozási Hálózat egyik munkacsoportjának ülésén 2014 októberében Belgrádban. A formálódó új hálózat egyik tagja lesz az RVA is, és megbízást kapott a stratégiai célok kidolgozására.

A brüsszeli Európai Mikrofinanszírozási Hálózat 2013-ban hívta életre a (IPFI) munkacsoportot, melyben aktívan képviseltette magát a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány is, a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat képviseletében. A munkacsoport célja a pénzügyi befogadás – a banki szolgáltatásokból kirekesztődött rétegek számára pénzügyi termékek, tanácsadás nyújtása – növelése Európában.

A munkacsoport tagjai nemrég, októberben találkoztak Belgrádban, ahol egyetértettek a célok bővítésében, és a munkacsoport átnevezésében. Továbbra is fontos cél marad a pénzügyi befogadás erősítése, de az EU döntéshozói felé tágabb kontextusban is képviselni kell a szektor érdekeit. Az alakuló új szervezet a nemzeti mikrofinanszírozási hálózatok egyfajta nemzetközi hálózata lesz.

Magyar részről az RVA, mint a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat képviselője vesz részt az új szervezet munkájában. A belgrádi találkozón felkérést is kapott az Alapítvány az új hálózatnak a stratégiai céljainak kidolgozására, és a tag-hálózatok közti együttműködési megállapodás megalkotására. Mint Szekfü Tibor, az RVA ügyvezetője elmondta: fontos céljuk lesz a jelenleg elég változatos képet mutató nemzeti jogi szabályozások harmonizációja, és a mikrohitelezés stratégiai céljainak megnevezése. Annak eldöntése is fontos, hogy hogy lehetséges-e, kell-e fenntartható módon működtetni egy mikrofinanszírozó szervezetet, és mik ennek feltételei.

2014/11/03, RVA Group

Bejelentkezés




Ingyenes Regisztráció itt!