Hírek

 • A mikrofinanszírozás valós segítséget nyújthat a válság idején – a legkisebbeknek is
  A non-profit mikrofinanszírozó szervezetek, és szolgáltatásaik megerősítése egyre fontosabbá válik – ez volt az „ATM for SMEs” projekt disszeminációs konferenciájának fő üzenete. A támogatott mikrohitel hatékonyan tudja segíteni a mikroválllakozások túlélését a jelenlegi gazdasági válságban, és minden vállalkozónak jusson lehetősége élni vele.
  2020/11/26, Credinfo
 • Szintet léphetnek a kisvállalkozások
  Már a legkisebb cégeknek is tőkepartnere lehet az állam, ha igénybe veszik a Fehérvár Tőkealapban együttműködő partnerek által nyújtott újfajta finanszírozási formát – hangzott el a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által szervezett megbeszélésen.
  2020/09/21, Credinfo
 • Egyetemen tanítják a mikrofinanszírozást
  Választható kurzus lesz idén ősztől a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a „Mikrofinanszírozás közpénzből”, melyet a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (RVA) szakemberei dolgoztak ki.
  2020/08/16, Credinfo
 • Közpénzek a mikrofinanszírozásban: tanulmány az állami szerepvállalásról
  A banki hitelezésből kiszoruló ügyfelek finanszírozásában helye van a közpénzből működtetett mikrohitel-alapoknak, sőt, gazdasági-társadalmi szempontból kívánatos is létrehozásuk – szögezi le Szekfü Tibor, a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat elnökének az ERENET szaklapban most megjelent tanulmánya.
  2020/08/16, Credinfo
 • Fehérvári Tőkealap: akár fedezet nélkül is elérhető az állami támogatás
  A kis- és középvállalkozások finanszírozásának támogatására létrejött Székesfehérvár Városi Tőkealapról tartottak tájékoztató workshopot szerdán a Városháza Dísztermében. A Tőkealap iránt érdeklődő helyi vállalkozók első körben az RVA-nál tájékozódhatnak a lehetőségekről, és elindult a fehervartokealap.hu weboldal is.
  2020/07/08, Credinfo
 • Ötmilliárdos fehérvári tőkealap az RVA közreműködésével
  A székesfehérvári önkormányzat és az RVA közreműködésével, egyedülálló kezdeményezésként elindult a vállalkozásfejlesztési magántőke alap Székesfehérváron. A befektetési lehetőséggel a városi kisvállalkozások megerősödését, és fejlesztési terveit szeretnék támogatni.
  2020/05/30, Credinfo
 • A járvány ellenére töretlen az érdeklődés az RVA Group hiteltermékei iránt
  Az év első 5 hónapjában már közel annyi érdeklődés és hiteligény futott be az RVA Group szervezeteihez, mint a tavalyi évben. Mindez azt bizonyítja, hogy a mikrohitelezési szektorra a válság idejében még nagyobb szüksége van a cégeknek, és a legkisebbeknek a túlélést is jelentheti a mikrofinanszírozás.
  2020/05/30, Credinfo
 • Teljeskörű digitális ügyintézés a mikrohitel-ügyfeleknek
  A hiteligényléstől a törlesztés lezártáig elérhető a digitális ügyintézés a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat tagszervezeteinek, és azok vállalkozói ügyfélkörének – és mindez nemcsak a járvány okozta válság miatt, hanem már évek óta eredményesen használják a magyar fejlesztésű, nemzetközi díjakat nyert Credinfo rendszert.
  2020/04/21, Credinfo
 • Drasztikus hatásoktól tartanak a mikrovállalkozók
  A legkisebb családi cégek azonnal szembesültek a koronavírus-járvány okozta válság hatásaival, és alig 1-2 hónapra elegendő tartalékuk van csak – derül ki abból a felmérésből, amit a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat végzett több mint 500 mikrovállalkozó körében. A cégek üdvözlik a kormány eddigi intézkedéseit, és kedvezményes, banki feltételeknél kedvezőbb hitellehetőséget szorgalmaznak.
  2020/04/21, Credinfo
 • Nemzetközi jó gyakorlat a Credinfo
  Európai Mikrofinanszírozási Nap Cadizban
  2020/03/08, Credinfo

Bejelentkezés
Ingyenes Regisztráció itt!